Minarine er en plantemargarine med et højere vandindhold end margarine.

Faktaboks

Etymologi

Minarine er sammensat af minimum fra latin og margarine fra græsk

Mindre fedt og mindre energi

Minarine fremstilles med 39-41% fedt i modsætning til margarine, som har et fedtindhold på 80% fedt. Det højere vandindhold og lavere fedtindhold i minarine gør, at dette smøragtige fedtstof har omtrent halvt så højt energiindhold som margarine.

Linolsyreindholdet i minariner varierer mellem 20% og 55% efter den anvendte planteolie.

Fremstilling og anvendelse af minarine

Minarine fremstilles smagsmæssigt neutralt og er beregnet til at smøre på brød og er ikke egnet til stegning.

Det højere vandindhold i minarine giver tekniske problemer ved fremstillingen og der anvendes en kraftigere emulgering ved moderat forhøjet temperatur for at sikre et produkt, der ikke skiller i vand og fedt ved opbevaring.

Minarine pakkes i plastbægre og ikke i papir, som er typisk for margarine, på grund af minarines blødere struktur.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig