Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hallah

Oprindelig forfatter KWei Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/11572/=ud_a_19984.mp3?revision=1

hallah, i Torah den del af dejen, som ved bagning tilfaldt præsterne ved templet i Jerusalem (4.Mos. 15, 19-20).

Ordet hallah er hebraisk 'sødt brød, kage'.

Efter templets fald forordnede rabbinerne, at en del af dejen ved bagning skulle tages fra og brændes. Populært kaldes det særlige sabbatbrød hallah. Til et sabbatsmåltid hører to sådanne brød til minde om den dobbelte portion manna, som Gud til sabbatten gav Israel i ørkenen.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karin Weinholt: hallah i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=88182