Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sansekvaliteter

Oprindelig forfatter CHKo Seneste forfatter Redaktionen

sansekvaliteter, inden for filosofi egenskaber, som ting tillægges ud fra sansning, og som kan foreligge i grader, fx farve, lugt og smag.

Siden 1600-tallets slutning er sådanne kvaliteter kaldt sekundære i modsætning til primære kvaliteter som fx vægt, form og hastighed (sansekvantiteter).

Sansekvaliteterne betragtes ofte som subjektive, idet de forstås som et resultat af sansekvantiteternes indvirkning på sanseorganerne, hvilket indebærer, at de ikke kan tilskrives den sansede genstand.

Se også kvalitet.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Carl Henrik Koch: sansekvaliteter i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. april 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=155491