Stikkelsbær.

.

Stikkelsbær.

.

Stikkelsbær er en ca. 1 m høj busk i ribsfamilien, Grossulariaceae, udbredt i tempererede dele af Europa og Asien. En række kulturformer er almindeligt dyrkede som frugtbuske, og desuden er den i Danmark almindeligt forvildet.

Faktaboks

Også kendt som

Ribes uva-crispa

På grenene findes der en- til tregrenede barktorne, som sidder lige under de ret små og lidt krusede blade. Blomsterne er små og grønlige, frugterne er ovale, 2-3 cm lange, grønne til gule eller røde og ofte stift hårede. Se også Ribes.

Stikkelsbær i madlavning

Stikkelsbær har været kendt siden middelalderen.

De umodne, grønne bær bruges til grød, kompot, gelé, marmelade og sauce (bl.a. til stegt makrel) Stikkelsbær kan desuden anvendes til sorbet og den britiske dessert fool. De modne bær, der findes såvel gule som røde, kan spises naturel. Sæsonen er fra maj-juli.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig