Ræddike.

.

Ræddike er en varietet af radise.

Faktaboks

Etymologi
Ordet ræddike kommer af middelnedertysk redik, af latin radix 'rod'.
Også kendt som

Raphanis sativus; engelsk black radish

Ræddike har større rødder end vanlige radiser og tykkere skal, hvorfor de skrælles.

Ældre sorter, også kaldet vinterradise, med sort eller rød skal, rives eller hakkes og anvendes rå som garniture bl.a. i osteanretninger. I Tyskland og Østrig mødes strimlede og saltede ræddiker som snacks til øl. Japansk ræddike, også kaldet daikon, er en lang, mildtsmagende rod, som anvendes rå, kogt eller marineret i det japanske og kinesiske køkken.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig