Havre er en slægt i græsfamilien. I snæver forstand omfatter havreslægten ca. 25 enårige arter, hovedsagelig forekommende i Middelhavsområdet og Vestasien, mens nærtstående flerårige arter henføres til bl.a. slægterne Helictotrichon (enghavre mfl.) og Arrhenatherum (draphavre).
Faktaboks
- Også kendt som
-
Avena
Havre har høje, oprette strå, der afsluttes af en åben top med store, nikkende småaks. Småaksene har lange yderavner og er to- til treblomstrede; dækbladene er forsynet med en lang, rygstillet, ofte knæbøjet stak. Frugten er fast omsluttet, men ikke sammenvokset med avnerne. Dyrket havre stammer sandsynligvis fra flyvehavre, Avena fatua, eller gold havre, A. sterilis, der begge er almindelige i Middelhavsområdet. Dyrket havre taber ikke som flyvehavre kornene ved modenhed, hvilket er en forudsætning for dyrkning.
Kommentarer (2)
skrev Lise Helene Spang Olsen
Hvad er næringsindholdet i hele, ubehandlede havrekerner?
svarede Suzanne Rindom
Kære Lise Helene Spang Olsen
Det ligger desværre uden for redaktionens kompetencer at besvare. Artiklen handler primært om havre som plante (botanik) og som afgrøde og ikke om det ernæringsmæssige indhold af havrekornene.
Jeg vil anbefale en diætist eller en universitetsforsker inden for ernæring.
Med venlig hilsen
Suzanne Rindom
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.