Græskar kan blive ganske store; centnergræskarrets frugter kan veje op mod 50 kg. Til allehelgensaften, halloween, udskærer amerikanske børn groteske ansigter i udhulede græskar, hvori der placeres levende lys; de såkaldte jack-o'-lanterns eller græskarmænd. Især i USA og Canada indgår græskar i bagværk, fx i særlige tærter, der bages op til Thanksgiving Day og jul, samt i supper og buddinger.

.

Græskar. Den årlige græskarkonkurrence om den vestjyske by Fjaltrings største - dvs. tungeste - græskar. Foto fra 2010.

.

Pyntegræskar.

.

Græskar på marken.

.

Hokkaido er et japansk græskar som dyrkes på vores breddegrader.

.

Pyntegræskar.

.

Græskar, Cucurbita, slægt i græskarfamilien med ca. 25 arter hjemmehørende i tropisk og subtropisk Amerika. Det er store én- eller flerårige urteagtige planter med klatretråde. Bladene er stivhårede, dybt lappede eller fligede. De enkønnede blomster er store og gule med klokkeformet, ofte dybt delt bæger og krone. Frugten er et bær, der kan opnå betydelige dimensioner hos nogle af de dyrkede former. Frøene er stærkt olieholdige og meget næringsrige.

Faktaboks

Etymologi
2. led i ordet græskar er omdannet fra -karves, via ty. fra lat. cucurbita 'græskar'.
Også kendt som

Cucurbita

De dyrkede græskar kan henføres til arterne mandelgræskar, Cucurbita pepo, centnergræskar, C. maxima, og moskusgræskar, C. moschata.

Frugternes form kan variere fra fladrunde til aflange, knap- eller flaskeformede. Udvendigt er de hvide, grønne, gule, orange, brunlige eller flerfarvede med jævn til vortet overflade. Frugtkødet er bleggrønt, gulligt eller orange, saftigt til fast eller trævlet og mildt smagende.

Fuldmodne frugter betegnes græskar, mens visse typer af unge til halvmodne frugter betegnes courgetter (fransk), squash (engelsk) eller zucchini (italiensk). De modne frugter har et hårdt, uspiseligt yderlag. Såvel blomster som unge og modne frugter samt modne frø og unge blade er spiselige. Pga. frugternes forskellige farver og former dyrkes græskar også til pynt.

Græskar i madlavning

Græskar har sin ganske særlige plads i amerikansk kultur. På Thanksgiving Day er desserten en sød pumkin-pie. Græskar blev kendt i Europa i 1500-tallet og blev brugt i det finere køkken i renæssancen. Græskar fik imidlertid aldrig nogen fremtrædende plads i europæisk kogekunst. Værd at nævne er alene Frankrig, hvor græskarsuppe optræder, og i Nordfrankrig en række græskarretter blandt andet tærter med fyld af græskar og løg med betegnelsen à la citrouille. Græskar smager ikke af så meget, og det blev op igennem 1900-tallet mest brugt som erstatning for noget andet. Erstatnings-sukat fx, eller fyld i frugtprodukter, ligesom man i dårlige agurke-år tyede til græskar som erstatning. Græskar kom i miskredit og forsvandt efterhånden helt fra spisekortet. I 1990'erne kom det imidlertid atter ind i varmen. En ung generation af fordomsfrie kokke har kastet sig ud i græskartilberedninger, og det bruges i dag både i det salte og i det søde køkken.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig