Åbnede kogte små muslinger.

.

Muslinger. Jomfruøsters (Chlamys opercularis).

.

Moules frites.

.

Muslinger (gastronomi), I dansk køkken anvendes kun tre arter regelmæssigt, alle fra saltvand: blåmusling, kammusling og østers. Blåmusling kan spises rå, men tilberedes i reglen dampet i vin eller court-bouillon og spises naturel, i suppe, stuvninger eller gratineret i skallen med forskellige garneringer. Østers fortæres mest rå, mens kammusling med sin sarte smag pocheres eller grilles og serveres i milde saucer. De kammuslinger, som findes i handelen, er hyppigst importerede. De renses til søs, og kun lukkemuskel og den røde rogn spises. Se også østers (gastronomi).

Læs mere om muslinger.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig