Den eurasiske malle (Siluris glanis) har hvidt kød og værdsættes højt i central- og østeuropæiske køkkener som kogt og som bagt, af og til også stegt og røget, og den er derfor genstand for et århundredgammelt betydeligt opdræt.
Europæiske emigranter tog værdsættelsen af maller med til USA, og det har dannet grundlag for en omfattende industri i sydstaterne, hvor lokale arter som channel catfish (Ictalurus punctatus) og blue catfish (Ictalurus furcatus) er yndede sportsfisk og genstand for et stort og stigende opdræt. I det amerikanske køkken tilberedes catfish gerne som stegt, ofte paneret i majsmel og serveret med stegte kartofler og røræg.
Mange maller, især havmallerne, er meget vigtige for fiskeriet. Enkelte arter spiller også en vigtig rolle i fiskebrug; det gælder særlig Pangasianodon hypophthalmus, som bl.a. produceres i Thailand og Vietnam og sælges under navnet pangasius.
Derudover er en del maller populære akvariefisk, heriblandt de såkaldte sugemaller eller L-maller fra familien Loricariidae samt pansermaller, glasmaller og rygsvømmermaller.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.