Cashewnød er det spiselige, nyreformede frø fra akajutræet, Anacardium occidentale (se cashew), der stammer fra Brasilien og er af portugiserne ført til bl.a. Indien. Cashewnødder dyrkes især i Indien, Nigeria og Brasilien.

Frugten er en stenfrugt. Den består af to dele: øverst en frugtlignende del, cashewæblet ca. 10 cm langt, som forneden har et lille 2 cm langt, kroget vedhæng, der er den egentlige frugt, cashewnødden. Nødden er indeholdt i en dobbeltskal, hvorimellem der er en ætsende, hudirriterende masse, der gør det vanskeligt at få nødden ud.

Nødden har en mild mandelagtig smag og en behagelig skør konsistens.De tørristede frø spises især saltede som snacks.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig