Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hummer

Oprindelig forfatter JøMad Seneste forfatter Redaktionen

Hummer er en yndet spise.

Hummer er en yndet spise.

hummer, Homarus gammarus, tibenet krebsdyr med aflang, stærkt pansret, blå til sort krop (rød efter kogning) og klosakse på de tre forreste kropsben; kløerne på forreste benpar er særdeles veludviklede, den ene til at gribe og fastholde bytte, den anden (største, oftest den højre) til at knuse byttet. Hummeren bliver op mod 65 cm lang med en vægt på 6 kg, men fund af gigantiske klosakse tyder på, at enkelte kan blive endnu større. Den lever på ned til 40 m ved stenrev, fra Lofoten til Middelhavet.

Hummeren efterstræbes for sit fine, hvide kød, men fiskeriet, der foregår med tejner, er begrænset. De fleste hummere, der sælges i Danmark, er amerikansk hummer, Homarus americanus.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørn Madsen: hummer i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 7. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=93806