Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hasselmus

Oprindelig forfatter TSJ Seneste forfatter Redaktionen

Hasselmusen tilbringer størstedelen af sin aktive tid (den er nataktiv) i trækronerne. Den er særdeles ferm til at klatre og bruger sin lange hale som styrestang og ikke som gribehale. Hoved og krop er tilsammen 6-9 cm, halen lidt kortere. Hasselmusen overvintrer i en rede, den har bygget i en hulhed i jorden, fx under trærødder. Den er fredet i Danmark.

Hasselmusen tilbringer størstedelen af sin aktive tid (den er nataktiv) i trækronerne. Den er særdeles ferm til at klatre og bruger sin lange hale som styrestang og ikke som gribehale. Hoved og krop er tilsammen 6-9 cm, halen lidt kortere. Hasselmusen overvintrer i en rede, den har bygget i en hulhed i jorden, fx under trærødder. Den er fredet i Danmark.

hasselmus, Muscardinus avellanarius, Danmarks eneste syvsover. Den sover vintersøvn fra september-oktober til april-maj. Hasselmusen er rødbrun og har store øjne og busket hale. Den findes i løv- og blandingsskov og tilbringer mest tid oppe i buske og småtræer, hvor ynglereden af blade, bark og græs bygges. Føden består mest af frø, bær, knopper og skud.

Hasselmusen kendes fra få lokaliteter i Østjylland og fra flere på Fyn og Sjælland.

Læs også om hasselmus i Dansk Pattedyratlas.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Thomas Secher Jensen: hasselmus i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. oktober 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=89304