Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kagu

Oprindelig forfatter KKam Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/14291/=ud_a_212379.mp3?revision=2

kagu, Rhynochetos jubatus, eneste medlem af familien Rhynochetidae i tranefuglenes orden. Den lever på Ny Caledonien. Længden er 55 cm; farven er blågrå med et mønster af hvide, rødlige og sorte bånd på vingerne, de kraftige ben er ligesom næbbet rødlige, og på hovedet er der en top, som rejses, når fuglen er ophidset. Trods de tilsyneladende normalt udviklede vinger kan kaguen ikke flyve. De få hundrede tilbageværende fugle lever i skov med tæt undervegetation, hvor de færdes i flokke. Føden er især regnorme. Kuldets eneste æg ruges i fem uger; ungen er afhængig af forældrene i 3-4 måneder.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Kaj Kampp: kagu i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=103011