Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

andeskondor

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Andeskondor.

Andeskondor.

andeskondor, Vultur gryphus, fugl i vestgribbenes familie, udbredt i Andesbjergene i Sydamerika og de tilstødende kystområder. Den yngler i 3000-5000 meters højde, gerne på sværttilgængelige klippeafsatser. Med et vingefang på op til 320 cm og en vægt på 15 kg er det en af de største flyvende fugle. Den er som de øvrige vestgribbe ådselæder. Den lægger et æg ad gangen og er så længe om at opfostre en unge, at den kun yngler hvert andet år.

Andeskondoren er sort med en hvid krave på overgangen til halsen; hals og hoved er nøgne og rødlige. Hannen har hudlapper på halsen, en kam på hovedet og hvide vingefjer.

Annonce