Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

smørsyrebakterier

Oprindelig forfatter GChr Seneste forfatter Redaktionen

smørsyrebakterier, bakterier af slægten Clostridium, som kan forgære (fermentere) kulhydrater som stivelse og pektin under dannelse af acetone og smørsyre. Det er anaerobe (ikke-iltkrævende), stavformede, gramnegative bakterier, som kan danne sporer; Clostridium acetobutylicum danner sporer, som tåler opvarmning til 100 °C. Smørsyrebakterier blev anvendt i produktionen af acetone og smørsyre indtil 1950'erne. Se også fermentering.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Gunna Christiansen: smørsyrebakterier i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 11. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=161485