Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Lactobacillus

Oprindelig forfatter GChr Seneste forfatter Redaktionen

Lactobacillus, slægt af stavformede, grampositive mælkesyrebakterier. Lactobacillus producerer mælkesyre ved fermentering af glukose og laktose og er generelt mere tolerante over for lav pH end andre mælkesyrebakterier. De findes udbredt i naturen, herunder i mejeriprodukter, og anvendes industrielt i fremstilling af fermenterede surmælksprodukter, fx Lactobacillus delbrueckii til fremstilling af yoghurt. Lactobacillus udgør en del af menneskets normale bakterieflora i mund og tarmkanal samt i skeden hos kvinder, men de forårsager ikke sygdom. Se også Acidophilus.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Gunna Christiansen: Lactobacillus i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 11. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=113709