Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hereford

Oprindelig forfatter MMHK Seneste forfatter Redaktionen

hereford, engelsk kvægrace, en af verdens mest udbredte kødracer. I Danmark har den været anvendt siden midten af 1950'erne; den er landets næsthyppigste kvægrace, og der eksporteres både sæd og levende dyr. Den er bl.a. karakteriseret ved god tilvækst og frugtbarhed og et roligt temperament, og den kan pga. sin hårdførhed gå ude det meste af året.

Racen er opkaldt efter Hereford el. Herefordshire i det vestlige England.

Den er mørkerød med hvidt hoved, bug og bryst, hvid rygstribe og hvide lemmer; findes både med og uden horn. Kødet er saftigt med kraftig fedtmarmorering. Se også kvæg.

Annonce

Hereford.

Hereford.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Michel Mehlby Holst Kristensen: hereford i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=90781