Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kantarel

Oprindelig forfatter HKnu Seneste forfatter Redaktionen

kantarel, Cantharellus, slægt af kødede, undertiden tragtformede, mykorrhizadannende svampe med 3-4 danske arter. De anses for at være en mellemting mellem bladhattene og køllesvampene, idet de har lamellignende ribber på undersiden af hatten.

Ordet kantarel er dim. af latin cantharus, af græsk kantharos 'drikkekar'.

Den æggegule almindelig kantarel, Cantharellus cibarius, er tilberedt en af vore bedste spisesvampe, men rå er den bitter. Den er almindelig på morbund i bøge-, ege- og granskov. Da den danner mykorrhiza, kan den ikke dyrkes kommercielt.

Se også ametystkantarel og grå kantarel.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Henning Knudsen: kantarel i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=103817