Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

ribs

Oprindelig forfatter SiLae Seneste forfatter Redaktionen

Ribs. Haveribs, der bærer frugt midt på sommeren, dyrkes i flere varieteter med hvide, gule eller som her røde bær. De røde, syrligt smagende bær indgår sammen med andre røde bær og rabarber i den danske nationalret rødgrød.

Ribs. Haveribs, der bærer frugt midt på sommeren, dyrkes i flere varieteter med hvide, gule eller som her røde bær. De røde, syrligt smagende bær indgår sammen med andre røde bær og rabarber i den danske nationalret rødgrød.

ribs, haveribs, Ribes rubrum, ca. 1 m høj busk i slægten Ribes, hjemmehørende i Eurasien.

Haveribs kan forekomme forevildet i Danmark. Vild ribs (Ribes spicatum) findes vildtvoksende i Danmark, og adskiller sig fra den dyrkede ved at have en grålight håret bladunderside.

Begge har klaser med ret små, gulliggrønne blomster og klart røde, syrlige bær. Hvid ribs er en varietet af den dyrkede ribs. Deres blade er uden eller med svag lugt i modsætning til solbær, som de ellers ligner meget bortset fra bærrene.

Annonce

Ordet ribs kommer af middellatin Ribes.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Simon Lægaard: ribs i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=151331