• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

amylopektin

Oprindelige forfattere NKruog THN Seneste forfatter Redaktionen

amylopektin, kulhydrat, der sammen med amylose udgør hovedbestanddelen af stivelse, normalt med 70-80 % indhold af amylopektin. Amylopektin består af kortere kæder af glukoseenheder, der er sat sammen i en stærkt forgrenet struktur. Længden af kæderne varierer omkring et gennemsnit på ca. 20 glukoseenheder, og hele den forgrenede struktur kan bestå af 5-10.000 glukoseenheder.

Amylopektin dannes i planter som oplagsnæring til deres spiring og vækst. Dyr og mennesker kan udnytte det som beskrevet for amylose.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Niels Krukow, Tom Hamborg Nielsen: amylopektin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 8. december 2016 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=37268