Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

persille

Oprindelig forfatter SKAn Seneste forfatter Redaktionen

Bredbladet persille.

Bredbladet persille.

persille, almindelig persille, Petroselinum crispum, flerårig plante i skærmplantefamilien med pælerod og rosetstillede, stilkede, snitdelte blade, naturligt udbredt i Middelhavsområdet. Flere varieteter eller underarter, fx kruspersille (Petroselinum crispum ssp. crispum), dyrkes som krydderurter, hvis blade bruges i salater, kødretter og sovse.

Ordet persille kommer af mnty. petersilie, af lat. petrocilium, af petroselinum, af gr. petroselinon, af petros 'sten' og selinon 'selleri'.

Kruspersille.

Kruspersille.

Rodpersille (P. crispum ssp. tuberosum) med glatte blade danner en opsvulmet, hvidgul, kegleformet ammerod, persillerod, der oftest anvendes som kogt grøntsag.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Susanne Klug-Andersen: persille i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=140966