Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

knudekål

Oprindelig forfatter SKAn Seneste forfatter Redaktionen

Knudekål, også kaldet glaskål og glaskålrabi.

Knudekål, også kaldet glaskål og glaskålrabi.

knudekål, glaskålrabi, glaskål, Brassica oleracea convar. acephala var. gongylodes, op til 30 cm høj, enårig plante i korsblomstfamilien. Den har kuglerund til aflang stængelknold, "knude", dannet af de nederste 3-4 stængelled med påsiddende blade. Knolden er ca. 6-8 cm i diameter med hvidligt, fast indre og bleggrønt eller violet ydre — som hvid- og rødkål.

Knudekål anvendes kogt eller rå til frisk konsum og forarbejdet i mayonnaise-salater o.l. Se også kål.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Susanne Klug-Andersen: knudekål i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 15. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=107566