Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kinakål

Oprindelig forfatter SKAn Seneste forfatter Redaktionen

Kinakål.

Kinakål.

kinakål, Brassica rapa ssp. pekinensis, roset- og hoveddannende bladgrøntsag fremavlet i Kina ved krydsninger mellem pak-choi og majroe. Alt efter sorten varierer hovedet i form og størrelse; det kan være tøndeformet og op til 30 cm langt eller mere kompakt cylinderformet og op til 45 cm. Bladene er som oftest krusede og lysegrønne med kraftig hvid midtribbe.

Kinakål anvendes kogt eller mælkesyreforgæret i Østasien, men oftest rå som salatgrøntsag i Danmark, hvor dyrkningen er tiltaget stærkt siden 1960; dyrkningsarealet var i 1996 356 ha, høsten på 8391 t. Se også kål.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Susanne Klug-Andersen: kinakål i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=106279