Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

jordskok

Oprindelig forfatter SKAn Seneste forfatter Redaktionen

Jordskok.

Jordskok.

jordskok, Heliantus tuberosus, knoldgrøntsag i solsikkeslægten med oprindelse i det sydøstlige Nordamerika, som på underjordiske udløbere danner knortede knolde med hvidt kød og hvidlig, rødbrun eller violet overhud. Knoldene anvendes rå med mild smag eller opvarmet med sødlig artiskokagtig smag, idet inulin da erstatter stivelse.

Plantens op til 3 m høje solsikkelignende top med gule blomster er frostfølsom; knoldene er derimod hårdføre overvintringsorganer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Susanne Klug-Andersen: jordskok i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=102093