Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

endivie

Oprindelig forfatter SKAn Seneste forfatter Redaktionen

Friséesalat.

Friséesalat.

endivie, Cichorium endivia, rosetdannende bladgrøntsag, som stammer fra og er mest dyrket i Middelhavsområdet. Der findes to kulturformer: kruset endivie (var. crispum), også kaldet friséesalat, og bredbladet endivie (var. latifolium) eller escarolsalat.

Ordet endivie kommer af middelalderlatin endivia 'endivie, cikorie', græsk entybia.

Endivie anvendes oftest rå. Kraftigt grønne, rå blade er noget bitre, men smagen kan mildnes ved udvanding eller i blegningskultur.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Susanne Klug-Andersen: endivie i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=70627