Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

tang

Oprindelige forfattere JKSoe og PMP Seneste forfatter Redaktionen

tang, fællesbetegnelse for større planter i havet. I folkelig sprogbrug anvendes tang om opskyllede masser af alger og/eller bændeltang. Bændeltang er en blomsterplante, som har været brugt til tangtage på Læsø, tangdiger ved Ebeltoft og til tangmadrasser. Ordet tang indgår nu i danske navne for en del større alger, fx brunalgerne sukkertang og blæretang, rødalgerne horntang og gaffeltang og grønalgen krølhårstang.

Gastronomi

Tang er centralt i det japanske og koreanske køkken, hvor den mest udbredte art er nori, der bl.a. benyttes til rulning af maki-sushi. Andre tangarter, der ofte benyttes i madlavning, er wakame, kombu og hijiki. Fra tang udvindes også agar, der bruges i stedet for gelatine i vegetariske fødevarer. Tang har stor næringsværdi, da det har et meget højt indhold af vitaminer, mineraler og proteiner.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jakob Kristian Sørensen, Poul Møller Pedersen: tang i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=169736