Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

thrombin

Oprindelig forfatter SLHa Seneste forfatter Redaktionen

thrombin, enzym, der indgår i blodkoagulationsprocessen, se koagulation.

I 2010 fremkom et forslag om at godkende anvendelse af thrombin som bindemiddel - såkaldt kødklister - mellem mindre kødstykker, der derved kan sælges som fx en bøf. Anvendelse af thrombin ville ikke være usundt eller farligt; enzymet er naturligt forekommende og gør, at proteinkæderne i kødet bindes sammen gennem proteinbindinger (se også enzymer). Europa-Parlamentet afviste forslaget med henvisning til, at det ville vildlede forbrugerne.

Ordet thrombin kommer af græsk thrombos 'klump' og -in.

Om thrombin på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Lotte Endsleff: thrombin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=171864