Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

maltase

Oprindelig forfatter NiGr Seneste forfatter Redaktionen

maltase, α-glukosidase, enzym, der spalter kortkædede polymerer af glukose, fx maltose, under frigivelse af glukose. Enzymet findes bundet til overfladen af tarmens epithelceller, hvor det katalyserer det sidste trin af den fuldstændige nedbrydning i tarmen af stivelse og glykogen til glukose, som derefter kan optages i blodet.

Ordet maltase kommer af malt og -ase.

Maltase dannes i store mængder ved spiring af byg i forbindelse med ølbrygning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Niels Grunnet: maltase i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=121296