Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

chymotrypsin

Oprindelig forfatter BQui Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/5004/=ud_a_161162.mp3?revision=1

chymotrypsin, fordøjelsesenzym, som spalter proteiner. Det dannes i bugspytkirtlen som et inaktivt forstadium, chymotrypsinogen. Dette proenzym aktiveres i tyndtarmen af enzymet trypsin.

Ordet chymotrypsin kommer af græsk chymos 'fugtighed, saft' og trypsin.

Chymotrypsin er en endopeptidase, som spalter peptidbindinger, hvori indgår de aromatiske aminosyrer fenylalanin, tyrosin og tryptofan.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bjørn Quistorff: chymotrypsin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=57059