Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

avidin

Oprindelig forfatter JZeu Seneste forfatter Redaktionen

avidin, glykoprotein, som binder vitaminet biotin. Avidin findes i rå æggehvide og binder biotin så fast, at det praktisk taget ikke kan fjernes. Ved kogning af æggehvide mister avidin denne evne.

Ordet avidin kommer af latin avidus 'begærlig' og -in.

Avidin og det tilsvarende protein streptavidin benyttes meget i forbindelse med immunkemiske og molekylærbiologiske undersøgelsesmetoder, hvor man netop udnytter dette proteins stærke binding til biotinmærkede (biotinylerede) molekyler som fx antistoffer eller nukleinsyrer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jesper Zeuthen: avidin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=42540