Reinheitsgebot, (ty. 'renhedspåbud'), lov udstedt i 1516 af den bayerske hertug Vilhelm 4. (1493-1550) vedr. priser på og tilladte ingredienser i øl i Bayern; tilladte ingredienser var byg, humle og malt. Renhedspåbuddet udviklede sig til at blive en grundsætning for tysk ølproduktion. I anden halvdel af 1900-t. blev det hovedsagelig brugt til en mistænkeliggørelse af begrebet råfrugt, der blev anvendt i ølproduktionen hos en række af Tysklands samhandelspartnere; Tyskland opretholdt forbud mod import af øl, som ikke var i overensstemmelse med Reinheitsgebot, og påbuddet blev opfattet som en handelsbarriere. EU-kommissionen fandt imidlertid, at det var imod principperne for det indre marked, og indklagede Tyskland for EF-domstolen, hvor Tyskland tabte sagen ved dom i 1987.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.