Den Skandinaviske Bryggerhøjskole Aps er en privat og uafhængig uddannelsesinstitution, der blev oprettet i 1925 af bryggeriforeningerne i Danmark, Norge og Sverige. I 1993 blev også den finske bryggeriforening medejer.
Faktaboks
- Også kendt som
-
The Scandinavian School of Brewing
I 1926 blev Skandinavisk Bryggerilaboratorium Aps (SBL) knyttet til skolen. SBL blev i 2017 overtaget af Eurofins Steins Laboratorium og fungerer nu som et selvstændigt datterselskab af Eurofins med beliggenhed i Vejen.
Ved sit 75-årsjubilæum i 2000 flyttede skolen til den tidligere direktørbolig på Gamle Carlsberg. Samtidig blev laboratoriefunktionerne til undervisningen overført til det daværende Alfred Jørgensens Laboratorium A/S, oprettet 1881 og beliggende på Frydendalsvej på Frederiksberg fra 1889 til 2003.
Siden 2011 har den teoretiske del af uddannelsen til brygmester foregået på Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Frederiksberg Campus, som en del af kandidatuddannelsen Food Science and Technology med specialiseringen Brewing Science and Technology.
I 2021 overdrog skolen hele kandidatundervisningen samt uddannelsen til diplombrygger (Diploma Craft Brewer) til FOOD. De længerevarende brygkurser afholdes efter aftale mellem FOOD og Bryggerhøjskolen, mens skolen stadig afholder kortere bryggeritekniske kurser, hvis medlemmerne af de Nordiske Bryggeriforeninger ønsker det. Siden 2021 har skolen ikke haft ansatte, men bruger tilknyttede konsulenter til skolens begrænsede aktivitet.
Diplom som Diploma Master Brewer uddeles stadig af Den Skandinaviske Bryggerhøjskole efter 6 måneders godkendt praktikforløb til kandidater med brygspecialiseringen fra FOOD. Ligeledes uddeles diplom som Diploma Craft Brewer til dem, der har fuldført hele dette uddannelsesforløb.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.