Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

xylitol

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/30374/=ud_a_403716.mp3?revision=1

xylitol, (af gr. xylon 'træ', -it og -ol), sukkeralkohol, der fremstilles ud fra hemicellulose fra træ med xylose som mellemprodukt. Xylitol (E 967) anvendes som sødemiddel og konsistensgiver i levnedsmidler og slik. Xylitol har vist sig at beskytte mod caries og tilsættes såkaldt tandhygiejnisk tyggegummi. Xylitol forekommer i organismen som intermediær i kulhydratomsætningen.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: xylitol i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=183385