Vekao er et chokoladelignende erstatsningsprodukt for chokolade og kakaoprodukter. Vekao indeholder mere end 5% andre vegetabilske fedtstoffer end kakaosmør.

Faktaboks

Etymologi

Vekao er en sammentrækning af vegetabilsk og kakao

Vekao anvendes til overtræk af konfekt og kager. Vekao anvendes også i kakaodrikke og pulver til fremstilling af kakaodrikke.

Vekao fremstilles typisk af palmekerneolie og kokosolie med varierende indhold af kakaopulver og sælges til brug i husholdningen som lys eller mørk "overtræk". Vekao anvendes også til fremstilling af pålægsprodukter, der ligner pålægschokolade.

Vekao skal ikke tempereres som chokolade. Vekao er ikke temperaturfølsom og får ikke "fat-blooms". Vekao anvendes derfor også som overtræk til is og drys på iscreme.

Læs mere i Den Store Danske:

Chokolade

Kakaosmør

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig