Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

værdistof

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

værdistof, de af mælkens bestanddele, som mejeriernes afregning til mælkeproducenterne foretages efter. Mælkeafregning foregik oprindelig efter kandemål eller efter vægt og senere efter flødeindhold og fra 1920'erne gradvis efter fedtindhold bestemt ved Gerbers metode (se gerbersyre). I 1973 ændredes afregningen, så også mælkens proteinindhold fik betydning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: værdistof i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=181530