Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sucralose

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

sucralose, (2. led -ose), sødestof med behagelig og ren sød smag; søder 650 gange mere end sukker og tåler bagning og anden opvarmning. Sucralose er en kloreret sukkerart, triklorogalactosucrose, og denne type forbindelser findes ikke i naturen. Sucralose har derfor, siden dets opdagelse i 1976, været underkastet meget grundige toksikologiske undersøgelser forud for dets godkendelse som tilsætningsstof til bl.a. bagværk og drikkevarer først i Nordamerika og Australien og fra 2004 også i EU som E955.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: sucralose i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=166701

Underemner



Tags