Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

starterkultur

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

starterkultur, rendyrket kultur af en eller flere arter mikroorganismer til brug ved fermentering af levnedsmidler. Til brygning og bagning anvendes gærsvampe, til syrnede mejeriprodukter, spegepølse og surkål anvendes mælkesyrebakterier og til visse oste og pølser skimmelsvampe.

Danmark har en vigtig eksport af bl.a. frysetørrede starterkulturer til mejeriindustrien; en fremtrædende producent er Chr. Hansen Gruppen. Se også mejeriteknologi.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: starterkultur i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=164178