Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sous vide

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

sous vide, (fr. 'under vakuum'), skånsom varmebehandlingsmetode til levnedsmiddelfremstilling, udviklet i Frankrig i 1970'erne og med stigende anvendelse inden for catering og i restaurationskøkkener. Tilberedning foregår med damp eller i vandbad efter vakuumpakning i en plastpose, der er uigennemtrængelig for ilt. Efter hurtig afkøling kølelagres i den uåbnede plastpose, der også anvendes til genopvarmning forud for anretning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: sous vide i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=162638