Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

permeat

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

permeat, (af lat. permeare, se permeabilitet, og -at), mineralrig fraktion af mælk, fremstillet af valle fra osteproduktion ved membranfiltrering, hvor protein tilbageholdes for i koncentreret form at anvendes som ingrediens i en række levnedsmidler. Ved filtreringen bliver opløselige mineraler, især calcium og fosfat, sammen med mindre peptider og restmængder af mælkesukker ikke tilbageholdt. Denne restopløsning, permeatet, anvendes som calciumrig tilsætning til frugtjuice og læskedrikke; optagelsen af calcium fremmes muligvis af peptiderne, se functional foods.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: permeat i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=140845