Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

nutrigenomics

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/21500/=ud_a_500000399.mp3?revision=1

nutrigenomics, (eng., af nutrition 'ernæring' og genomics 'genomik' (studiet af gener)), forståelse af kostens påvirkning af genekspressionen og dermed af kostens indflydelse på menneskets vækst og udvikling. I forbindelse med kortlægning af den menneskelige arvemasse er der skabt mulighed for at udnytte vekselvirkningen mellem de menneskelige gener og kosten i sygdomsforebyggelse. Det forventes, at måling af blodets indholdsstoffer, metabolomics, efter indtag af forskellige kosttyper kan anvendes i kostrådgivning og sammenholdt med DNA-data hjælpe til at forebygge kostrelaterede sygdomme gennem individuel kostvejledning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: nutrigenomics i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=133473