Naturlige antioxidanter forekommer som indholdsstoffer i mange planter, deres frugter og frø. Naturlige antioxidanter i planteolier eller vandige ekstrakter af planter tilsættes i stigende grad til forarbejdede fødevarer, kosttilskud og kosmetik som beskyttelse mod oxidativ harskning og mod oxidativ beskadigelse af proteiner.

Naturlige fødevarer

β-caroten fra palmeolie og lycopen fra tomater er begge hydrofobe antioxidanter uden vitaminvirkning, idet β-caroten dog er et pro-vitamin A. Carotenoider reagerer med lipidradikaler og danner ved elektronoverførsel resonansstabiliserede kationiske radikaler, så lipidoxidation bremses.
.
Licens: CC BY SA 3.0

Forarbejdede fødevarer kræver beskyttelse mod oxidation for at bevare deres friskhed, sensoriske kvalitet og næringsværdi. I forbindelse med et voksende ønske om, at fødevarer alene er baseret på "naturlige" ingredienser, udnyttes i stigende grad, at krydderurter af især læbeblomstfamilien indeholder høje koncentrationer af vandopløselige fenoliske antioxidanter. Hvedekimolie, sojaolie og andre planteolier indeholder tilsvarende høje koncentrationer af fedtopløselige carotenoider, tokoferoler og tokotrienoler, der effektivt reagerer med lipidradikaler og dermed bremser lipidoxidation.

Hydrofil eller hydrofob

Palmeolie indeholder toferoler og tokotrienoler og er rød af carotener.
.
Licens: CC BY SA 3.0

Naturlige antioxidanter er enten hydrofile og opløses i vand eller hydrofobe og opløses i fedt og fordeler sig mellem biologiske systemers vand- og fedtfase alt efter deres struktur. Det udnyttes til beskyttelse af margarine, dressinger og andre emulgerede fødevarer, hvor kombinationer af fedtopløselige og vandopløselige antioxidanter vekselvirker i emulsionens grænseflade og henholdsvis fjerner frie radikaler fra fedtfaser og vandfasen. I membraners grænseflader gendanner vandopløselige antioxidanter fedtopløselige antioxidanter fra deres oxiderede former.

Antioxidant Vitamin Ikke-vitamin
Fedtopløselig Tokoferoler Carotenoider
Vandopløselig Askorbinsyre Plantefenoler

Ekstrakter af rosmarin, oregano og salvie tilsættes forarbejdede kødprodukter, dressinger, frosne færdigretter og tørrede levnedsmidler i stedet for BHA, BHT og andre syntetiske antioxidanter. Især rosmarin har fundet anvendelse ofte i form af ekstrakter, hvor den karakteristiske rosmarinsmag er nedtonet.

Gammel viden i ny anvendelse

Fire homologe tokoferoler findes i plantefrø i forskellig mængde. Hver af de fire homologe tokoferoler findes i 8 stereoisomere former. R,R,R-α-tokoferol er naturligt vitamin E. Alle fire homologe tokoferoler er i hver af deres 8 stereoisomere former effektive antioxidanter.
.
Licens: CC BY SA 3.0

Den industrielle udnyttelse af planteekstrakter som oxidationsbeskyttelse er baseret på traditioner i forskellige kulturers madlavning. I de nordiske lande blev svinefedt krydet med timian. Omkring Middelhavet indgår rosmarin, oregano og koriander i traditionelle retter. I mange asiatiske lande er madlavningen præget af kryddernelliker og blandingskrydderiet karry.

Vekselvirkningen mellem plantefenoler, carotenoider som betacaroten og lykopen, askorbinsyre og tokoferoler i fødevarer er af særlig interesse, da ikke-vitaminantioxidanter og vitaminantioxidanter ofte forstærker hinandens antioxidative effekt. Sådan et samspil (synergisme) mellem antioxidanter baserer sig ofte på mindre effektive antioxidanters regenerering af mere effektive antioxidanter.

Antioxidanter i planteolier

Planteolier har generelt bedre holdbarhed end animalsk fedt og talg på grund planteoliernes indhold af carotenoider, tokoferoler og for nogle planteolier også af tokotrienoler.

Tokoferoler findes i naturen i 4 homologe former α-tokoferol, β-tokoferol, γ-tokoferol og δ-tokoferol. Hver af disse 4 tokoferoler findes som 8 stereoisomerer. Kun én form med betegnelsen R,R,R-α-tokoferol er det naturlige E-vitamin. De andre 7 former af α-tokoferol har mindre eller ingen effekt som E-vitamin. Alle tokoferolerne er dog naturlige fedtopløselige antioxidanter. Fenolgruppen i tokoferoler reagerer med lipidradikaler og danner resonansstabiliserede radikaler, så lipidoxidation bremses.

Typisk indhold af homologe tokoferoler i mg/100 g olie for planteolier anvendt i madlavning

Planteolie α-Tokoferol β-Tokoferol γ-Tokoferol δ-Tokoferol
Solsikke 55 3
Jordnød 15 13 1
Soja 20 2 60 35
Majs 25 55 3
Palme 20 3
Hvedekim 130 70 25 25

Helbredseffekter

Alle tokoferoler har positive helbredseffekter som antioxidanter, da de mindsker dannelse af toksiske produkter fra lipidoxidation under fødevarers fremstilling, lagring og tilberedning.

R,R,R-α-tokoferol er det naturlige E-vitamin. γ-tokoferol er fundet at have antiinflamatorisk effekt og beskytte kredsløbet mod aldersbetingede forandringer og synes også at mindske risikoen for bestemte kræftsygdomme.

Forskellige planteolier har forskellig fordeling mellem de fire homologe tokoferoler, og befolkningsgrupper i Asien og Amerika med højt forbrug af soja og majs får således et højt indtag af γ-tokoferol.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig