Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

molekylær gastronomi

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

molekylær gastronomi, MG, studiet af velsmag med henblik på at inddrage naturvidenskab i udvikling af nye delikate måltider og i forståelse af den kemiske og fysiske baggrund for smagsoplevelser i traditionelle retter.

Fra 1992 har stjernekokke, forskere fra universitetsverdenen og specialister fra fødevareindustrien afholdt møder på Sicilien hvert andet år for at indkredse MG som fagområde og "fremme gastronomi og værdsættelse af god mad", fra Danmark med deltagelse af kemikeren Thorvald Pedersen, fra 1988 kendt som "Kemikeren i Køkkenet" i tidsskriftet Dansk Kemi.

I 2007 indledte Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet, undervisning i MG for de ernærings- og levnedsmiddelstuderende, bl.a. støttet af udnævnelse af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer som adjungeret professor i 2006. Kokken Heston Blumenthal har i restaurant "The Fat Duck" nær London udnyttet den videnskabelige tilgang til madlavning til at skabe nye smagsoplevelser og retter, der har skabt verdensberømmelse og tre stjerner hos Guide Michelin.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: molekylær gastronomi i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=126785