Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

levnedsmiddelvidenskab

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

levnedsmiddelvidenskab, de videnskabelige discipliner, der beskæftiger sig med levnedsmidlers egenskaber, herunder deres ernæringsmæssige og sensoriske kvalitet, levnedsmidlers forarbejdning, konservering og beskyttelse mod fordærv. Levnedsmiddelvidenskab opdeles i levnedsmiddelmikrobiologi, levnedsmiddelkemi, sensorik og levnedsmiddelteknologi, fag, hvor der i Danmark ved Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet, er tilknyttet professorater, ligesom der her er professorater i mejeriteknologi og kødvidenskab. Ved Danmarks Tekniske Universitet findes ligeledes levnedsmiddelteknologi som fagområde, der gennem Levnedsmiddelcenteret samarbejder med Det Biovidenskabelige Fakultet.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: levnedsmiddelvidenskab i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 25. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=116339