Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

køling

Oprindelig forfatter LB-S Seneste forfatter Redaktionen

køling, konserveringsmetode, hvor levnedsmidler lagres mellem som regel −1 °C og +5 °C. Herved forsinkes kvalitetsødelæggelsen, især hæmmes vækst af mikroorganismer. Mange levnedsmidler holder sig bedst ved ca. 0 °C; visse frugter og grøntsager bør dog ikke lagres koldere end 8-12 °C. Køling er den mildeste konserveringsmetode. For de fleste kølevarer er holdbarheden kun nogle få dage eller uger. Se også dybfrost, frysning og levnedsmiddelkonservering.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif Bøgh-Sørensen: køling i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=113369