Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hurdle-effekt

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/12660/=ud_a_227592.mp3?revision=1

hurdle-effekt, (1. led eng. hurdle 'forhindring'), begreb, som anvendes inden for levnedsmiddelkonservering: den samlede hæmning af mikrobiel vækst illustreres som en række forhindringer for mikroorganismerne, fx lav tilgængelighed af vand, lav temperatur, nærvær af konserveringsmidler og salt samt sænket pH.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: hurdle-effekt i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=93936