Dybfrost, frysevarer, levnedsmidler, der opbevares frosset, dvs. ved −18 °C eller koldere. Formålet med konserveringsmetoden frysning er især at forlænge holdbarheden. Holdbarheden er som regel mange måneder ved −18 °C, men der er betydelig forskel, da fx fed fisk har meget kortere holdbarhed end oksekød. Med anvendelsen af dybfrost er fx grøntsager tilgængelige hele året. En af fordelene ved frysning er, at bakterier m.m. ikke kan vokse ved temperaturer lavere end ca. −10 °C. Mange levnedsmidler, men ikke alle, er velegnet til dybfrost. Kvaliteten af dybfrost afhænger især af: 1) selve nedfrysningen, som bør ske hurtigt; 2) lagringstid og -temperatur, hvor lavere temperaturer forlænger holdbarheden og reducerer kvalitetsændringer; 3) optøning, som helst bør foretages i køleskab, hvis optøning før tilberedning er nødvendig; 4) kvaliteten af råvaren, da frysning ikke kan forbedre kvaliteten; 5) emballagen, som bør være tætsluttende og velegnet til dybfrost. Forbruget af dybfrost er stigende, og i Danmark var forbruget i 1994 48,4 kg pr. indb., det næsthøjeste i verden, kun overgået af USA. Se også levnedsmiddelkonservering.