Mogens Jul var en dansk fødevareforsker med afgørende indflydelse på udviklingen af dansk fødevareindustri og -kontrol og af fødevareuddannelserne.
Jul var en effektiv organisator, hvilket fremgår af, at han var leder af to forskningsinstitutter ad gangen. Således var han direktør for Slagteriernes Forskningsinstitut i årene 1953-1968, forstander for Landbrugsministeriets Slagteri- og Konserveslaboratorium fra 1955 til 1984 og forstander for Forsøgsfjerkræslagteriet fra 1971 til 1980.
Jul var sideløbende underviser, bl.a. ekstern lektor i faget levnedsmiddelkonservering ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole 1955-1985.
Han var stærkt internationalt orienteret og havde ansættelse i FAO og andre organisationer under FN i Italien og USA, ligesom han var aktiv i opbygningen af fælleseuropæisk fødevareforskning.
Selv uddannet civilingeniør indså han det stigende behov for en biologisk orienteret akademisk fødevareuddannelse i Danmark og bidrog til oprettelsen af bromatolog-uddannelsen i 1971.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.