Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

MSC-mærket

Oprindelig forfatter gdra Seneste forfatter Redaktionen

MSC-mærket, Marine Stewardship Council, fødevaremærke, indført 2000 af MSC, Marine Stewardship Council. MSC blev grundlagt 1997 af WWF Verdensnaturfonden og Unilever med det formål at certificere bæredygtigt fiskeri og derved bl.a. undgå overfiskning. MSC-mærket er en blåstempling af, at den fangede fisk lever op til en række kvalitetskrav bestemt af bl.a. FN's organisation for fødevarer og landbrug, FAO.

Indtil videre er danske sild fra Nordsøen og Norskehavet, makrel fra Nordøstatlanten, rødspætter fra Nordsøen og muslinger fra Limfjorden blevet tildelt MSC-mærket (2010).

Marine Stewardship Councils danske hjemmeside

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Rikke Andersen: MSC-mærket i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 8. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=276207