MAPP, Center for Markedsovervågning, Vurdering og Bearbejdning til Fødevaresektoren (Market-Based Process and Product Innovation in the Food Sector), blev oprettet i 1991 med Handelshøjskolen i Aarhus som værtsinstitution og finansieret af Det Fødevareteknologiske Forsknings- og Udviklingsprogram (FØTEK 1) med professor Klaus Grunert som bevillingshaver og faglig leder. MAPP indgik i 2005 i Levnedsmiddelcenteret, LMC, og deltog fra 2006 i forskerskolen FOOD Denmark, indtil LMC og forskerskolen blev nedlagt i 2012.

MAPP er i dag forankret i Aarhus BSS, School of Business and Social Sciences, som en del af Aarhus Universitet og ledes af professor Jessica Ashemann-Witzel. Formålet med MAPP var at gøre den danske fødevareindustri mere markedsorienteret gennem interdisciplinære projekter med samarbejde mellem forskere med baggrund i socialvidenskab, psykologi, økonomisk videnskab, og fødevarevidenskab. Det lykkedes i høj grad, og under Klaus Grunerts ledelse blev MAPP en vigtig samarbejdspartner for den danske fødevareindustri med mange internationalt finansierede forskningsprojekter.

MAPP er en del af Department of Management ved Aarhus BSS og har gennem projektsamarbejde med dansk landbrug og fødevareindustri afgørende betydning for markedsføring af danske fødevarer. MAPP er især kendt for udvikling af metoder til at bestemme forbrugerpræferencer på et rationelt grundlag.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig