Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

HTST

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

HTST, High Temperature Short Time, varmebehandling af levnedsmidler. HTST-behandling anvendes ved sterilisering, kogning og blanchering af levnedsmidler. Høj temperatur i kort tid giver normalt bedre sensorisk kvalitet end behandling i den længere tid, som er nødvendig ved lavere temperatur for at opnå samme steriliserings- og inaktiveringseffekt. Se også levnedsmiddelkonservering.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: HTST i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=93486